que-habil.jpg
Que-habil
Lusitano
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi archi tecto beatae vitae dicta sunt explicabo.
Naam: Que-Habil. 
Geboortedatum: 1 januari 1997.
Schofthoogte: 1.68 meter.
Ras: Lusitano.
Geslacht: Hengst.
Hoelang in training: Sinds 28 oktober 2015 bij mij.

Talenten: Q is een meester in de dressuur (ZZ licht), is heel leergierig en staat open voor het vrijwerken.Eva: Q heb ik leren kennen bij Greetje Hakvoort, eind augustus 2015. Hij kwam met nog 2 andere hengsten aan om getraind te worden in de Academische Rijkunst. De eigenaar van deze hengsten (Lusitano Chiron) zocht voor Q een persoon dat hem in beweging kon houden, maar ook de verdiende rust en vrijheid kon bieden, die hij naar jarenlang hard werken heeft verdiend. Bij mijn eerste blik op Q was ik al meteen verliefd: toen had ik nog geen idee dat hij een maand later bij mij op stal zou staan. In de tijd dat hij bij Greetje stond, heeft Greetje mij de vrijheid gegeven hem te leren kennen en te verzorgen. In het begin kon ik heel slecht toenadering zoeken: Ik wilde het te graag en Q moest er niks van weten. Hij liet me wel toe, maar vooral omdat hij geleerd had mensen te respecteren: It was his way of Life. 

Echter vond ik dat het qua gevoels-niveau echt op 0 zat. Langzaamaan leerde we elkaar een beetje kennen: we reden samen in de bak, maar ik genoot meer van het poetsen en verzorgen. Voor mij is dat een echte manier van kennismaking. Toen Q na zenuwslopende weken van overleg eindelijk bij mij terechtkwam, was de weg naar vertrouwen en vriendschap heel onstabiel. Ik wilde (wederom) te graag, kreeg daardoor verwachtingen en zodoende stootte Q mij een beetje bij hem vandaan. Het heeft maanden geduurd voor ik hem leerde kennen (wat in principe ook normaal is!) en hij mij genoeg vertrouwde voor geknuffel, spel en buitenritten. Het was een rollercoaster van emoties, goed en fijn. Voor mij was het heel intens om een nieuw paard toe te laten in mijn leven: Shilas en Flip zijn mijn twee mannen, ik was niet ingesteld op een nieuw paard. Nu kan ik hem niet meer wegdenken!