Demonstratie’s

Focus

Bij een demonstratie laten wij zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van vrijheidsdressuur, bitloos rijden en natuurlijk dresseren. Hierbij staat plezier en samenwerking voorop. 
Onze paarden zijn geen ‘machines’ waarbij we even een aantal knopjes indrukken en ze het direct moeten doen. Bij onze demonstraties zal je de interactie tussen mens en paard goed kunnen zien. Hoe werk je op de fijnste manier samen met je paard en hoe houden jullie het allebei naar je zin!

  • Onze paarden zijn drukte, muziek en publiek gewend.
  • Wij rijden zowel mét als zonder tuig.
    *Interactie met publiek mogelijk.
  • Een demonstratie duurt ongeveer 20 – 30 minuten, tenzij anders aangevraagd.
  • Wij willen het publiek graag betrekken bij onze demonstraties.
Demonstraties

Vrijheidsdressuur zijn allerlei oefeningen die het paard uitvoert. Dit zijn natuurlijke bewegingen maar dan op een commando. Denk hierbij aan het liggen, lachen, steigeren en nog veel meer.
Zo kunnen onze paarden ook zitten en kusjes geven. De oefeningen laten wij zien zowel op de grond, als onder de “man” (wanneer het geen shetlander is). Wat wij het aller belangrijkst vinden is dat de paarden er net zoveel plezier in hebben als wij. Als iets niet lukt (bijvoorbeeld, Shilas wil niet liggen) dwingen wij dit niet af. Wij proberen dit een paar keer en mocht niet niet lukken, dan doen we iets anders en proberen we het later nog eens. Wanneer het goed voelt, kunnen wij ook de paarden zonder zadel en zonder hoofdstel rijden!

Tijdens de demonstratie wordt er uitgelegd hoe wij te werk gaan, wat er allemaal mogelijk is en hoe je dit doet. Natuurlijk demonstreren wij dit met onze paarden.

Zo voeren we veel oefeningen dichterbij het publiek uit en leggen we graag uit hoe we dit hebben aangeleerd. Daarbij is het ook altijd ontzettend leuk om compleet verschillende rassen hetzelfde te zien doen! Dit laat direct zien dat het voor iedereen mogelijk is. Ook is het geen probleem om kinderen te betrekken bij ons optreden. Vooral bij liggende shetlanders is het voor de kinderen een geweldige ervaring om even te komen knuffelen en aaien!

Vragen kunnen altijd gesteld worden.

Showpaarden

Momenteel hebben wij als showpaarden:

  • Andorra
  • 
Shilas
  • Flip
  • Macho

In overleg wordt er besproken welke paarden er mee zullen gaan voor de demonstratie.

Maatwerk

Mocht u voor uw open dag, fair, evenement of een andere activiteit iets anders willen zien en/of aanvragen dan hierboven weergegeven staat? Dan kunnen wij samen met u – in overleg altijd tot wat moois, passends en super leuks komen! U kunt een e-mail sturen naar management@nalanta.nl

Tarief

Neem even contact met ons op: management@nalanta.nl